Julijske Alpe
Bled

Bled

Bled domača stran

Turizem Bled
Cesta svobode 11
SI - 4260 Bled
tel.: +386 (0)4 578 0500
fax: +386 (0)4 578 0501
info@dzt.bled.si
www.bled.si

Bled je v letu 2004 slavil svojo veliko obletnico - 1000 let od prve omembe Bleda v darilni listini, s katero je Henrik II poklonil Bled z okolico brixenškim škofom.

Blejsko jezero s svojim otokom, gradom in naseljem se nam ob vsakem obisku zazdi kot privid. Prijazna povest o izjemni naravni radodarnosti, milini in lepoti.

Plavaš ali drsaš, veslaš ali zvoniš v cerkvici na otoku. Uživaš v kateri od številnih prireditev, na sprehodu ali teku okoli jezera. Imenitnost tem naravnim dragocenostim so dodali obiski kronanih glav, velikih umetnikov, zdravnikov, ki so tu odprli sončno in zračno zdravilišče ter mnogi mladoporočenci, ki so se tu zavezali zvestobi.

Bled je glede na svoje naravne danosti idealno izhodišče za pohodništvo (soteska Vintgar, Pokljuška luknja, Jama pod Babjim zobom). Tudi v poslovnem turizmu je cenjen daleč po svetu.

Aktivnim in kulture željnim gostom ponujajo blejska okolica in sosednja stara mesta veliko užitkov in sproščenosti: Radovljica s Čebelarskim muzejem, Kropa s Kovaškim muzejem, Vrba s Prešernom ter bogata kulturna dediščina vasi pod Stolom.

 
Blejsko jezero   Bled   Bled   Vintgar
 
© RIS 2005-2018
:: Julijske Alpe :: Bled :: Bohinj :: Tolmin :: Kobarid :: Bovec :: Kranjska Gora :: Radovljica ::
info@julijske-alpe.com
I FEEL sLOVEnia